Heftruckopleding

Wanneer je heftruckchauffeur wil worden moet je beschikken over een geldig heftruckcertificaat. Het is goed als werkgevers ervoor zorgen dat hun chauffeurs een heftruckopleiding hebben gevolgd en deze succesvol hebben volbracht.

Bij een heftruckopleiding leren de chauffeurs hoe zij veiliger en efficiënter te werk kunnen gaan met hun heftruck en hoe zij schade aan materiaal en hunzelf zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Want er willen nog wel eens ernstige ongelukken gebeuren.

Een heftruckopleiding is zowel voor werknemer als werkgever een voordeel. Werknemers kunnen na de opleiding veilig en efficiënt werken en zullen minder fouten maken. Voor de werkgever is het voordeel dat zij hiermee voldoen aan de Arbo-wet en dat zij verzekerd zijn.

Als de heftruckopleiding succesvol wordt afgerond, dan ontvangt u een heftruckdiploma of een heftruckcertificaat. Dit certificaat is voor controles het bewijs dat u een heftruckopleiding succesvol hebt afgerond. Een certificaat is vijf jaar geldig. Na vijf jaar zult u een herhalingscursus moeten volgen. Het kan zijn dat de opgedane kennis wegzakt en op deze manier wordt deze weer opgefrist.

Een heftruckopleiding duurt meestal twee dagen en mag gevolgd worden vanaf 16 jaar. De heftruckopleiding bevat zowel een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. De herhalingscursus duurt daarentegen maar een dag. Bij beide cursussen zal het dragen van veiligheidsschoenen verplicht zijn.

Belangrijk is dat de heftruckopleiding wordt gevolgd bij een bedrijf met professionele docenten.