Opleidingen en cursussen

 

+menu-

header image

Werkschoenen

Goede werkschoenen bieden comfort en veiligheid zodat werknemers snel en met een gerust hart kunnen werken. De schoenen kunnen specifiek zijn ontworpen voor een beroep, aan de hand van het beroep kunnen er bepaalde veiligheidseisen aan de schoen worden gesteld.

Functie
De functie van werkschoenen kan per beroep wat verschillen, op een schip of een boot bijvoorbeeld zijn de schoenen ontworpen om de drager maximale grip te geven in natte omstandigheden. Bij beroepen in de bouw zullen de schoenen gemaakt zijn voor bijvoorbeeld waterdichtheid en bescherming van de voet tegen zware objecten. Engelbert-Strauss levert werkschoenen die specifiek zijn ontworpen per beroep. Zo leveren ze bijvoorbeeld werkschoenen voor de ambachtelijke sector, voor de horeca, medische beroepen, speciale veiligheidsschoenen voor de bosbouw, veiligheidslaarzen en veiligheidssandalen. Ook hebben ze speciale werkschoenen voor dakdekkers.

Veiligheidsklassen
Werkschoenen kunnen dus allerlei verschillende functies hebben, om onderscheid te maken in de specificaties van werkschoeisel worden ze ingedeeld in klassen. In europa wordt een bepaalde norm gebruikt voor veiligheidsschoenen die ze onderverdeeld in 5 klassen, alle veiligheidsschoenen moeten voorzien zijn van een verharde neus (verhard kunststof of staal):

S1 Antistatisch, neemt energie op in de hiel.
S2 Als S1 met verhoogde waterdichtheid/resistentie.
S3 Als S2 met een verharde tussenzool en antislipprofiel.
S4 Als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
S5 Als S4 met verharde tussenzool en antislipprofiel.

Leverancier
Doordat de schoenen steun bieden aan de enkels voorkomen ze blessures, daarnaast zijn ze voorzien van een ondoordringbare zool die de voeten afschermt van scherpe voorwerpen. Ook bieden ze schoenen aan waar de nadruk wordt gelegd op dingen zoals slipvastheid, antibacteriƫle en weerstand tegen micro-organismen.

This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.

 

Comments are closed.