Het is dé trend voor een middagje uit met vriendinnen, een zussenavond of een vrijgezellenmiddag.: een workshop in Breda volgen. Lekker knutselen en fröbelen onder het drinken van een heerlijk kopje thee.
Maar dat niet alleen, ook op zakelijk gebied kom je het heel veel tegen als een bedrijf zijn doelstellingen moet ontdekken of de relaties tussen het personeel onderling wil verbeteren. Workshops zijn op alle mogelijke gebieden te volgen.
Hoe gaat dat in z’n werk, een workshop? En wat voor workshops zijn er allemaal?

Wat is een workshop?

Een workshop volg je vaak met een groep mensen. Onder leiding van iemand die ervoor gestudeerd heeft of van wie het een uit de hand gelopen hobby is maak of leer je iets nieuws op een toegankelijke en aantrekkelijke manier.
De kunst van het geven van een workshop is dat mensen die van tevoren zeggen iets niet te kunnen (zoals bijvoorbeeld schilderen) aan het eind van de avond toch met een leuk schilderij naar huis gaan dat ze zelf hebben gemaakt en waar ze ook plezier aan hebben beleefd.
Vaak duurt de middag of avond een paar uur. Een knutselworkshop is laagdrempelig en biedt tussendoor genoeg tijd om lekker bij te kletsen onder het genot van een kopje thee. De workshopleider helpt waar nodig is een handje maar laat vooral de creativiteit van de deelnemers losgaan en stuurt dat bij.

Welke soorten workshops zijn er?

Workshops bij Wolfslaar zijn er in veel verschillende soorten. Zie alleen al het verschil tussen een creatieve of zakelijke workshop. De insteek daarvoor is totaal verschillend. Verder zijn er culinaire workshops, kun je leren dansen, maar ook proeverijen organiseren workshops.
Is het niet alleen voor de gezelligheid? Een workshop voor je persoonlijke ontwikkeling kun je ook volgen, evenals teambuilding workshops of leren coachen.
Niet elke workshop duurt maar een dag(deel). Juist als er een zakelijke insteek is kan en workshop uitgespreid worden over meerdere dagen.

Ideaal voor een kinderfeestje

Voor kinderen kan het volgen van een workshop ook ontzettend gezellig zijn! Zo zijn er voor meisjes speciale workshops waarbij je leert je make-up goed aan te brengen of leer je in een middag hoe je cupcakes lekker en mooi kunt versieren. Voor jongens zijn er ook genoeg stoere dingen te beleven. Want wat is er nu leuker dan in een middag leren hoe je de beste dj wordt van Nederland?
Ook zijn er voor kinderen leerzame workshops. Zo maken kinderen in een kunst- en cultuurworkshop kennis met kunst. En dit kan op allerlei gebieden zijn, zoals het bezoeken van een museum of een muziekworkshop uit diverse culturen.

Door beheerder