Opleidingen en cursussen

 

+menu-

header image

Zenuwachtig en zelfvertrouwen

Zenuwachtig en zelfvertrouwen wat hebben ze met elkaar te maken?

Iedereen is wel eens zenuwachtig. Of je nu de president van Amerika bent of een belangrijke sporter. Iedereen voelt zijn zenuwen wel eens. Voor je zelf kun je het misschien ook wel plaatsen. Een belangrijke ontmoeting met misschien de man of vrouw van je dromen of een examen waar het om spant. Dit is ook niet meer dan normaal. Je bouwt een gezonde spanning op en dit laat je ook beter presteren en zo blijf je alert.

Een zenuwachtige indruk

Alleen zijn er veel mensen waar deze spanning niet meer gezond is. Bij de minste spanning gieren de zenuwen door het lijf en maken ze een zenuwachtige indruk. Wat voel je op het moment dat je zenuwachtigheid de overhand neemt. Je voelt je niet prettig en hebt lichamelijke klachten als warm of koud. Veel mensen ervaren het ook met het gevoel dat ze rood worden of erg  onzeker zijn.

Cursus zelfvertrouwen

Het gevoel van onzeker is een belangrijke factor. Je zelfvertrouwen bepaald deels of jij je zenuwachtig voelt. Je hoeft immers niet nerveus te wezen op het moment dat je vertrouwd in je zelf dat het allemaal goed komt. Mocht je hier mee worstelen dan kan  een cursus zelfvertrouwen een heel ander leven voor je aantekenen. Hierdoor leer je hoe jij je zenuwen onder controle houd en hoe je uitstraalt naar andere mensen toe.

This entry was posted in Cursus. Bookmark the permalink.

 

Comments are closed.