In de zomerperiode is het stervensdruk bij het CBR. De gemiddelde wachttijd voor een theorie examen is dan nu ook 13 weken. Heel veel mensen willen nog even in de zomer hun theorie, rijbewijs of beide scoren. Een grote kans dus ook dat jij dit van plan. Het nadeel is dat je geen zin hebt om in de stoffige theorieboeken te moeten te duiken. Het theorie examen bestaat uit 65 vragen. De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning, waarvan je er 12 fout mag hebben. Na deze vragen komen de kennisvragen. Van de 40 vragen mag je er maximaal 5 fout hebben. Gelukkig zijn er wat ezelsbruggetjes en trucjes die je in je achterhoofd kan houden, waardoor je het antwoord op veel vragen als snel zal weten. Je vindt ze hieronder!

Trucjes

De volgafstand is altijd twee seconden. Dit kan je ook uitrekenen door de snelheid te delen door twee en er dan 10% bij op te tellen. Bijvoorbeeld: bij 120 km (120:2) + 10% = 66 meter. De reactietijd van een mens is een seconde. Dus als je die moet weten, kan je de bovenstaande formule gebruiken en dan het antwoord door twee delen. Nog een leuk trucje: Staat er in de vraag het woord invloed? Dan is het antwoord ja! Het maakt niet uit wat ze vragen, het heeft altijd invloed.

Feitjes

Bij bijzondere manoeuvres, zoals: parkeren, vertrekken, en keren moet je alle weggebruikers voor laten gaan. Passagiers mogen in en uit stappen bij een : Bushalte, taxi parkeerplaats, invalide parkeerplaats, bij een geel onderbroken streep. Op andere plekken mag dit niet!

Borden

Het is onwijs belangrijk dat je der verkeersborden goed uit je hoofd weet, want deze gaan ook getoetst worden. Niet alleen voor het theorie examen, maar je moet ze ook kennen voor het autorijden zelf, want als jij niet weet dat je niet in een bepaalde straat mag rijden tijdens je examen, omdat je de verbodsborden niet herkent, en je doet het toch, dan is het bijna altijd game over.

Door beheerder